Καφές + Ελέφαντας = Μπύρα. Η παράδοξη εξίσωση που σπάει ταμεία!

Κατά καιρούς μαθαίνουμε για απίθανες μόδες που «χαλάνε κόσμο» σε χώρες τής Άπω Ανατολής. Μια από τις νέες τρέλες είναι η μπύρα “Un, Kono Kuro”. Ανήκει στην ιαπωνική ζυθοποιΐα Sankt Gallen και το καινοτόμο συστατικό της προέρχεται από ακαθαρσίες ελεφάντων. Προτού… λιποθυμήσετε, διαβάστε τη συνέχεια:


cerveza_de_escrementos_de_elefanteΓια την παρασκευή τής συγκεκριμένης μπύρας χρησιμοποιούνται κόκκοι καφέ που έχουν καταπιεί και «αποβάλει» ελέφαντες του “Golden Triangle Asian Elephant Foundation” στην Ταϋλάνδη. Οι κόκκοι τού καφέ, που συλλέγονται από τα περιττώματα για να χρησιμοποιηθούν (αφού πλυθούν) στην “Un, Kono Kuro”, είναι πανάκριβοι: μόλις 35 γραμμάρια κοστίζουν 100 αμερικανικά δολλάρια. Κι αυτό γιατί, για να παραχθεί 1 κιλό αξιοποιήσιμων κόκκων, χρειάζεται να καταναλωθούν από τον ελέφαντα 33 κιλά κόκκων καφέ!

Η ετικέτα τής “Un, Kono Kuro” είναι απλή και σαφής, ώστε να μην αφήνει αμφιβολίες για την προέλευση του κύριου συστατικού της. Όσο για τη γεύση, δεν την έχουμε δοκιμάσει, αλλά φαίνεται πως χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό πικράδας και γλυκύτητας. Κάτι τέτοιο δήλωσε και ο Mr. Sato, της ιαπωνικής ιστοσελίδας RocketNews24.com.

Για να είμαστε δίκαιοι, σημειώνουμε πως η εν λόγω μπύρα δεν είναι η μόνη με το συγκεκριμένο concept. Ας θυμηθούμε την “Beer Geek Brunch Weasel” της Mikkeller, μια stout για την οποία χρησιμοποιείται ο υπερπολύτιμος καφές “Kopi Luwak”, που συλλέγεται από περιττώματα ζώων που έχουν καταπιεί κόκκους του. Μόνο που εκεί διαθέτει το πεπτικό του σύστημα όχι ο επιβλητικός ελέφαντας, αλλά η μικρόσωμη μοσχογαλή.

Οπωσδήποτε, τα μπουκάλια τής πρωτότυπης “Un, Kono Kuro” ξεπουλήθηκαν μέσα σε μερικά λεπτά μέσω παραγγελιών στην ιστοσελίδα τής Sankt Gallen, και η ζυθοποιΐα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ξαναδιαθέσει την μπύρα στο νέο της κατάστημα στο Τόκυο.

Εσείς τι λέτε; Θα τη δοκιμάζατε;

Πάντως, αν νομίσατε πως αυτή είναι η μπύρα με το πιο απροσδόκητο συστατικό στον κόσμο, σας λέμε πως υπάρχουν κι άλλες. Μείνετε συντονισμένοι στο beerblog.gr και ανακαλύψτε τις!



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

One thought on “Καφές + Ελέφαντας = Μπύρα. Η παράδοξη εξίσωση που σπάει ταμεία!

  1. Πίνγκμπακ: 10 Παράξενα Συστατικά Μπύρας | Μπυρα, blog about beer

Τα σχόλια είναι κλειστά.