Μπύρα εις υγείαν τού Άνεργου Ρεπόρτερ!

«Σκοτεινά και πικρά σαν το μέλλον τής δημοσιογραφίας στις Ηνωμένες Πολιτείες» περιγράφει ο Jon Campbell (πρώην εργαζόμενος στην εφημερίδα Hartford Advocate τού Connecticut) κάποια από τα συστατικά τής μπύρας που ο ίδιος παρασκευάζει στον Νότο τής Καλιφόρνιας.


Παρά την επιτυχημένη σταδιοδρομία και τα βραβεία τού Campbell, η ολοένα εξαπλούμενη (και όχι μόνο εντός των ΗΠΑ) κρίση στην έντυπη ενημέρωση τον ανάγκασε να μείνει χωρίς σταθερή δουλειά. Έτσι, έπεσε με τα μούτρα στη σκληρή καθημερινότητα τού freelance-ρεπόρτερ, κυνηγώντας θέματα για διάφορα Μέσα Ενημέρωσης. Κάτι που δεν εγγυάται τη δυνατότητα να κοιμάται κανείς ήσυχος ή να πληρώνει τους λογαριασμούς του.

Unemployed-Reporter-Porter_

Ο Campbell, λοιπόν, άρχισε να φτιάχνει μπύρα στο σπίτι του, την ονόμασε “Unemployed Reporter” και την αφιέρωσε στους λειτουργούς τής παραδοσιακής δημοσιογραφίας, που φαίνεται ότι απ

ειλούνται με εξαφάνιση. Στην ασπρόμαυρη ετικέτα τής μπύρας, που είναι σε στυλ vintage (και την σχεδίασε η Alberta Johnson), απεικονίζεται ένας απελπισμένος δημοσιογράφος μπροστά από μια παλιά γραφομηχανή: είναι μια αντανάκλαση των προβληματισμών τού Campbell, αλλά και ένα σύμβολο της όλης κατάστασης.

Η Μπύρα τού Άνεργου Ρεπόρτερ δεν πωλείται ακόμη σε μαγαζιά, αφού, όπως δηλώνει ο δημιουργός της στο blog του, η επιχείρησή του περιορίζεται στο σπίτι του. Ο Campbell, βλέποντας το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε διαδικτυακά για το προϊόν του, πιστεύει πως, αν κάποια μεγάλη Ζυθοποιΐα θελήσει να αξιοποιήσει συστηματικά τη «φίρμα» του, μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει. Αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, θα γίνουν πολύ περισσότεροι εκείνοι που θα μπορέσουν να… πιουν την ιδέα του.



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Μπύρα εις υγείαν τού Άνεργου Ρεπόρτερ!