Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, στο ρεπορτάζ για το Business Report του SBC.

Η νέα αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης απειλεί με λουκέτο 36 ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου της ζυθοποιίας και θέτει σε κίνδυνο πάνω από 2000 άμεσες θέσεις εργασίας βάση του ρεπορτάζ της Νίκης Καραθάνου στο Business Report του SBC.


Η νέα αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης απειλεί με λουκέτο 36 ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου της ζυθοποιίας και θέτει σε κίνδυνο πάνω από 2000 άμεσες θέσεις εργασίας.Ρεπορταζ: Niki Karathanou

Posted by SBC TV Channel on Donnerstag, 29. Dezember 2016

Επιπλέον επισημαίνεται ότι το 90% της μπύρας που καταναλώνεται στην Ελλάδα παράγεται σε εργοστάσια που λειτουργούν στη χώρα μας, αγγίζοντας τα 3.820.000 εκατόλιτρα παραγωγής για το 2015.

Για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου και τόνωση της εγχώριας παραγωγής τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών προτείνουν τον άμεσο εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου και την υλοποίηση μιας δέσμης 5 προτάσεων που – χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό- μπορούν να συμβάλλουν δραστικά στην ανάπτυξη καινοτομίας, στην τόνωση της εγχώριας παραγωγής, την ενίσχυση της απασχόλησης,  την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της χώρας  και τελικά στη δημιουργία σημαντικής προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα, οι προτάσεις της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών για την ανάπτυξη του κλάδου συνδέονται μεταξύ άλλων με τα ακόλουθα:

  • Προσφορά ευέλικτου πλαισίου για τη  χρήση πρώτων υλών πχ. χρήση φρούτων στην παραγωγή μπύρας. Η δυνατότητα αυτή θα συμβάλλει στην απορρόφηση της παραγωγής ελληνικών φρούτων, αλλά και στην ανάπτυξη προϊόντων ελληνικής ταυτότητας που μπορούν να προσφέρουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μερίδιο στις εξαγωγές.
  • Δυνατότητα παραγωγής και εμφιάλωσης από τα ζυθοποιεία ποτών από ζύμωση όπως π.χ. ο μηλίτης γεγονός που θα επιτρέπει την παραγωγή και στη χώρα μας προϊόντων που αυτή τη στιγμή εισάγονται σε ποσοστό 100%
  • Συμμετοχή των ζυθοποιείων σε επενδυτικά σχέδια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η κίνηση αυτή μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση, αφού η Ζυθοποιία δεν συμπεριλαμβάνεται μέχρι σήμερα στους κλάδους που επιλέγονται για υπαγωγή σε τέτοια προγράμματα.
  • Παροχή κινήτρων σε αγρότες και Ζυθοποιίες για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων που σχετίζονται με την παραγωγή της μπύρας, καθώς και για τη δημιουργία βυνοποιείων και μονάδων επεξεργασίας λυκίσκου
  • Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη μπύρα, ώστε να φτάσει στα επίπεδα του Ευρωπαϊκού μέσου όρου


Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, στο ρεπορτάζ για το Business Report του SBC.